Capital & Countries One Liner GK Quiz

Capital & Countries One Liner Quiz :- करंट अफेयर्स जीके डॉट को डॉट इन के पाठकों के लिए हम 100 देशों के राजधानियां कहां – कहां है उपलब्ध करवा रहे हैं यदि आपके कोई सुझाव है तो आप नीचे कमेंट के माध्यम से मैं आप बता सकते हैं |

1). Buenos Aires is the capital of which country?

 

Answer :- Argentina

 

2). New Delhi is the capital of which country?  

 

Answer :- India

Man Vs Wild : डिस्कवरी चैनल के फेमस शो में मोदी जल्द नजर आएंगे

3). Pyongyang is the capital of which country?

 

Answer :  North Korea

 

4). Kabul is the capital of which country?

 

Answer :- Afganistan

 

5). Reykjavik is the capital of which country?

 

Answer :- Iceland

 

6). Cairo is the capital of which country?

 

Answer :- Egypt

 

7). Zagreb is the capital of which country?

 

Answer :- Croatia

 

8). Tbilisi is the capital of which country?

 

Answer :- Georgia

 

9). Santiago is the capital of which country?

 

Answer :- Chile

 

10). Tehran is the capital of which country?

 

Answer :- Iran

 

11). Canberra is the capital of which country?

 

Answer :- Australia

 

12). Port-au-Prince is the capital of which country?

 

Answer :- Haiti

 

13). Copenhagen is the capital of which country?

 

Answer :- Denmark

 

14). Helsinki is the capital of which country?

 

Answer :- Finland

 

15). Tallinn is the capital of which country?

Answer :-  Estonia 

 

16).  Kathmandu is the capital of which country?

 

Answer :- Nepal

 

17). Beirut is the capital of which country?

 

Answer :-  Lebanon

 

18). Ankara is the capital of which country?

 

Answer :- Turkey

 

19). Lima is the capital of which country?

 

Answer :- Peru

 

20). Mogadishu is the capital of which country?

 

Answer :-  Somalia

 

21). Bucharest is the capital of which country?

 

Answer :-  Romania

 

22). Warsaw is the capital of which country?

 

Answer :- Poland

 

23). Colombo is the capital of which country?

 

Answer :- Sri Lanka

 

24). Wellington is the capital of which country?

 

Answer :- New Zealand

 

25). Ulaanbaatar is the capital of which country?

 

Answer :- Mongolia

 

26). Male is the capital of which country?

 

Answer :- Maldives

 

27).  Caracas is the capital of which country? 

Answer :- Venezuela

 

28). Oslo is the capital of which country?

 

Answer :- Norway

 

29). Bern is the capital of which country?

 

Answer :- Switzerland

 

30). Doha is the capital of which country?

 

Answer :- Qatar

 

31). Addis Ababa is the capital of which country?

 

Answer :- Ethiopia

 

32). Amman is the capital of which country? 

Answer :- Jordan

 

33). Antananarivo is the capital of which country?

 

Answer :- Madagascar

 

34). Baku is the capital of which country?

 

Answer :- Azerbaijan

 

35). Bandar Seri Begawan is the capital of which country?

 

Answer : Brunei

 

36). Brazzaville is the capital of which country?

 

Answer :- Republic of the Congo

 

37). Cardiff is the capital of which country?

 

Answer :- Wales

 

38).  Chisinau is the capital of which country?

 

Answer :- Moldova

 

39). Dakar is the capital of which country?

 

Answer :-  Senegal

 

40). Freetown is the capital of which country?

 

Answer :- Sierra Leone

 

41). Hanoi is the capital of which country?

 

Answer :- Vietnam

 

42). Kampala is the capital of which country?

 

Answer :- Uganda

 

43). Lima is the capital of which country?

Answer :- Peru

 

44). Lisbon is the capital of which country?

 

Answer :- Portugal

 

45). Manila is the capital of which country?

 

Answer :- Philippines

 

46). Minsk is the capital of which country?

 

Answer :- Belarus

 

47). Mogadishu is the capital of which country?

 

Answer :- Somalia

 

48). Montevideo is the capital of which country?

 

Answer :- Uruguay

 

49). Nuuk is the capital of which country?

 

Answer :- Greenland

 

50). Phnom Penh is the capital of which country?

 

Answer :- Cambodia

 

51). What is the capital of Afghanistan?

 

Answer :- Kabul

 

52). What is the capital of Andorra?

 

Answer: – Andorra la Vella

 

53). What is the capital of Antigua and Barbuda?

 

Answer: – St. John’s

 

54).  What is the capital of Aruba?

 

Answer : Oranjestad 

 

55). What is the capital of Australia?

 

Answer: – Canberra

 

56). What is the capital city of Azerbaijan?

 

Answer :-  Baku

 

57). What is the capital city of Bahamas?

 

Answer :- Nassau

 

58). What is the capital city of Bahrain?

 

Answer :- Manama

 

59). What is the capital city of Barbados?

 

Answer :- Bridgetown

 

60).  What is the capital city of Belize?

 

Answer :- Belmopan

 

61). What is the capital of Bermuda?

 

Answer :- Hamilton

 

62). What is the capital of Bhutan?

 

Answer :-  Thimphu

 

63). What is the capital of Bosnia and Herzegovina?

 

Answer :- Sarajevo

 

64). What is the capital of Botswana?

 

Answer :- Gaborone

 

65). What is the capital of Mongolia?

 

Answer :-  Ulan Bator

 

66). What is the capital of British Virgin Islands?

 

Answer :- Road Town

 

67).  What is the capital of Brunei?

 

Answer :- Bandar Seri Begawan

 

68). What is the capital of Burkina Faso?

 

Answer :- Ouagadougou

 

69). What is the capital of Burundi?

 

Answer :- Bujumbura

 

70). What is the capital of Montenegro?

 

Answer :-  Podgorica

 

71). What is the capital city of Cayman Islands?

 

Answer :- George Town

 

72). What is the capital city of Chad?

 

Answer :- N’Djamena

 

73). What is the capital of Christmas Island?

 

Answer :- Flying Fish Cove

 

74). What is the capital of Cook Islands?

 

Answer :- Avarua

 

75). What is the capital of Easter Island?

 

Answer :- Hanga Roa

 

76). What is the capital of Ecuador?

 

Answer :- Quito

 

77). What is the capital of El Salvador?

 

Answer :- San Salvador

 

78). What is the capital of Eritrea?

 

Answer :- Asmara 

 

79). What is the capital of Ethiopia?

 

Answer :- Addis Ababa

 

80). What is the capital of Falkland Islands?

 

Answer :- Stanley

 

81). What is the capital of Morocco?

 

Answer :- Rabat

 

82). What is the capital of Federated States of Micronesia?

 

Answer :- Palikir

 

83). What is the capital of Fiji?

 

Answer :- Suva

 

84). What is the capital of French Polynesia?

 

Answer :- Papeete

 

85).  What is the capital of Gabon?

 

Answer :- Libreville

 

86). What is the capital of Gambia?

 

Answer :- Banjul

 

87). What is the capital of Grenada?


Answer :- St. George’s

 

88). What is the capital of Guinea?

 

Answer :- Conakry

 

89). What is the capital of Haiti?

 

Answer :- Port-au-Prince

 

90). What is the capital of Honduras?

 

Answer :- Tegucigalpa

 

91). What is the capital of Kiribati?

 

Answer :- Tarawa

 

92). What is the capital of Lesotho?

 

Answer :- Maseru

 

93). What is the capital of Liberia?

 

Answer :- Monrovia

 

94). What is the capital of Liechtenstein?

 

Answer :- Vaduz

 

95).  What is the capital city of Madagascar?

 

Answer :- Antananarivo

 

96). What is the capital city of Malawi?

 

Answer :-   Lilongwe

 

97). What is the capital city of Malta?

 

Answer :- Valetta

 

98). What is the capital of Marshall Islands?

 

Answer :- Majuro

 

99). What is the capital of Mauritania?

 

Answer :- Nouakchott

 

100). What is the capital of Mauritius?

 

Answer :- Port Louis

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu